Mészárlás egy vajdasági lakodalomban

Vadászpuskával lőtt a vőlegény részeg apja.
Hirdetés

Hat emberrel, majd saját magával is végzett egy 55 éves férfi a szerb–magyar határhoz közel eső vajdasági Martonoson vasárnap, fia lakodalma után – közölte a szerb belügyminisztérium.

A közlemény szerint a férfi egy vadászpuskából több lövést adott le a 25-74 éves áldozatokra. A belügyi tárca szerint feltételezhetően „megromlott családi viszonyok” állhatnak a tragédia hátterében.

A vőlegény apja – a Blic című napilap értesülése szerint – meggyilkolta a 25 éves menyasszonyt és annak szüleit, valamint saját feleségét és annak szüleit. Fia nem tartózkodott a helyszínen a gyilkosság időpontjában.

A férfi állítólag ellenezte fia esküvőjét, mert „nem tetszett neki a menyasszony”, a szombati lakodalomban sokat ivott, vasárnap, a lakodalom után kezdett lövöldözni.

A szerb sajtó a hírrel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy Szerbiában a legutóbb 2013 tavaszán történt hasonló eset, amikor tizenhárom ember életét oltotta ki egy hatvanéves férfi a Belgrádtól délre fekvő Mladenovac közelében, Velika Ivancán. A férfi lőfegyverből nyitott tüzet a szomszédaira, megölt hat férfit és hat nőt, illetve egy gyereket, majd megpróbálta megölni saját feleségét, és végezni akart önmagával.

Hirdetés