Valami bűzlik Kolozsváron

Megtelt a pataréti szeméttelep, az ideigleneset is hamarosan bezárják, az újat két éve kellett volna megnyitni. Ellephet minket a szemét - mondta Boc.
Hirdetés

Kolozsvárt júniusban ellepheti a szemét, ha nem oldódik meg a hulladéktárolás – vetítette előre a jelenleg ifjúsági főváros bűzös jövőjét Emil Boc polgármester mai sajtótájékoztatóján.

A kolozsvári szemétkérdés többéves: a pataréti szeméttelep már rég megtelt, mellette többször bezártak és megnyitottak egy ideiglenes telepet, de a végső megoldás a Felekre tervezett hulladéktároló lenne. Amit már két éve meg kellett volna nyitni, de még az építés is szünetel, mert Felek csak akkor egyezik bele az építésbe, ha a Kolozs megyei tanács megvásárolja a 60 hektáros területet – foglalja össze a maszol.ro.
 
A megyei tanács egyelőre csak azt a 4 hektáros területet venné meg, amelyen idegilenes telepet lehetne megnyitni a Környezetőrség engedélyével, de Felek azt sem adja, ha a megyei önkormányzat nem veszi meg a teljes 60 hektárat – vázolta a helyzetet Boc.
 
A polgármester szerint egy hónap múlva megszűnhet a szemét elszállítása a városban, mivel akkor jár le az ideiglenes pataréti telep felfüggesztésének türelmi ideje. Ha pedig más megyébe kellene számítani a kolozsvári szemetet, az megötszörözné a szemétdíjat.
 
A szoros határidő miatt Boc perrel fenyegette meg az egymással vitában álló feleki és a megyei önkormányzatot.
 

Hirdetés