Megfordul vagy megszűnik a dugó Kolozsváron?

Hat hete dugul a városközpont, mert felújítják az Unió utcát. Holnap fognak hozzá a másik oldalhoz.
Hirdetés

Holnaptól irányt vált az Unió (Memorandumului, Memó) utcai építőtelep, az északi oldalról átköltözik a délire. Ennek megfelelően a Monostorról érkező buszok Unió utcai megállója ideiglenesen megszűnik, helyette két másikban lehet majd le- és felszállni.

Az egyik a Melody hotel mellett lesz, a Főtér és a Bolyai János utca között. Mivel a János Zsigmond kollégiummal szembeni megálló 100 méterre sincs ettől, azt ideiglenesen megszüntetik.
 
A Főtérről az állomás felé közlekedő 9-es, 22-es és 29-es buszok számára a Central áruház előtt alakítanak ki megállót a mostani taxiállomás helyén, ahonnan ideiglenesen kitiltják a taxikat.
 
A városháza képviselői előre is elnézést kérnek a közlekedésben okozott kellemetlenségért. A Kincses Kolozsvár infrastruktúrájának felújítása nevű projektben az Unió, a Petőfi Sándor és a Király utcát, valamint a Monostori (Mócok) utat korszerűsítik. A versenytárgyalást a Viarom Construct cég nyerte meg 16,9 millió lejes árajánlatával.
 
A közlekedés Kolozsvár központjában április elsején borult fel, amikor elkezdték az Unió utca Monostorra vivő sávjainak felújítását. Azóta csúcsidőben a dugó a Mărăști negyedi Office irodaépületig, rosszabb esetben a Mărăști piaci körforgalomig ért.
 
Mivel az Unió utca másik oldalán, illetve a Kossuth utca Mărăști negyedbe vivő sávján személyautók nem, csak trolik és buszok közlekednek, a felújítás valószínűleg nem okoz majd akkora dugókat a Monostoron vagy a központban, mint most a Mărăști negyedben.
 

Hirdetés