Elöljáró kollégái szolidárisak Rádullyal

Antal Árpád és Horváth Anna támogató nyilatkozataiban felbukkan egy új elem: Mezei János gyergyószentmiklósi polgármester neve is. Az RMDSZ Nőszervezete a DNA-eljárás család- és gyermekellenes jellegét kárhoztatja.
Hirdetés

Horváth Anna kolozsvári alpolgármester a Facebook-oldalán jelezte, hogy csatlakozik Antal Árpádhoz, Sepsiszentgyörgy polgármesteréhez, és szolidaritását fejezi ki „székelyföldi polgármester és alpolgármester kollégáival” szemben.

Antal korábban szintén a közösségi oldalon közzé tett bejegyzésében állt ki Ráduly Róbert és Mezei János mellett, igazságtalannak, megalázónak és felháborítónak nevezve a velük szembeni eljárást. A szentgyörgyi elöljáró egyetért azzal, hogy Romániában a közéletet meg kell tisztítani, de szerinte ennek leple alá az is belefér, hogy közösségi vezetőkkel számoljanak le, azért, mert a közösségi érdek szolgálatában dolgoznak.

„Lássuk mi a hivatalos DNA vád Ráduly Róbert ellen?
1. Az, hogy túl olcsón vásárolta meg az önkormányzat számára a Szakszervezetek Művelődési Házát.
2. A Sapientia Tudományegyetem épületének 2014-es javításához szükséges dokumentációból hiányzott egyetlen darab irat”
 
– írja Antal, aki szerint bárkit le lehet tartóztatni ilyen vádok alapján Romániában. A szentgyörgyi városvezető egyértelműen hazugságnak és szándékos manipulációnak nevezi azokat a kiszivárgott sajtóértesüléseket, miszerint havi tízezer eurós kenőpénzt fogadott volna el a parkolási díjakkal megbízott cégtől.
 
Horváth Anna, Antal Árpáddal egyetértésben, felteszi a kérdést, hogy ilyen körülmények között ki mer ezután közképviseleti munkára vállalkozni Romániában.
 
Mindenképpen újdonságnak számít, hogy az RMDSZ-es politikusok szolidaritási nyilatkozataiban – Antal Árpádnál nevesítve is – megjelenik Mezei János MPP-s gyergyószentmiklósi polgármester is, aki ellen szintén a közelmúltban indított vizsgálatot a korrupcióellenes ügyészség.
 
Közben az RMDSZ Nőszervezete is nyilatkozatot adott ki a Ráduly- és Mezei-ügyben: mint írják, megdöbbenve vették tudomásul a DNA csíkszeredai és gyergyószentmiklósi akcióit, amikor a hajnali órákban Mezei, Ráduly, illetve Szőke Domokos otthonában házkutatást tartottak. A házkutatáson ugyanis jelen voltak az említettek családtagjai, többek között kiskorú gyermekeik is, akik akaratukon kívül tanúi voltak a családi otthon idegenek általi feldúlásának.

Hirdetés