Made in Banat védjegyet vezettek be

Mert a regionális öntudatot erősíteni kell. A kettészakított térség mindkét feléből vesznek részt cégek az akcióban.
Hirdetés

Made in Banat védjeggyel láthatják el a termékeiket csütörtöktől az egykori Bánság területén működő romániai és szerbiai cégek, amennyiben megfelelnek bizonyos feltételeknek – közölte a Timis Online portál.

A Temes megyei Kereskedelmi Ipari és Agrárkamara csütörtökön adta át az első 13 cégnek a védjegy tanúsítványát. A védjegy létrehozását az Európai Unió az IPA Románia-Szerbia határ menti együttműködési program keretében támogatta. A program célja a térségben működő kis- és középvállalatok versenyképességének a növelése.

A védjegyet azok a cégek használhatják, amelyek az egykori Bánság területén fejtik ki tevékenységüket, és egyebek mellett minőségi és környezetvédelmi tanúsítvánnyal rendelkeznek, vagy igényelték ezek beszerzését.

Elsőként öt romániai és nyolc szerbiai cég használhatja a Made in Banat védjegyet. A romániai cégek között hőszigetelő nyílászárókat, és fürdőköpenyeket gyártó vállalat, a szerbiaiak között pancsovai nemesvakolatot, nagybecskereki napraforgóolajat, és nagykikindai paprika őrleményt gyártó cég is van.
 

Hirdetés