Antal Árpád PSD-PNL-RMDSZ kormányt szeretne

Mindhárom pártnak meg kell szabadulnia a pártváltó opportunistáktól, hogy az elkövetkező tíz évre egy erős szövetség jöhessen létre.
Hirdetés

Sepsiszentgyörgy polgármestere az Agerpresnek elmondta: az országnak stabilitásra van szüksége, amit egy a szociáldemokratákból (PSD), a nemzeti liberálisokból (PNL) és az RMDSZ-ből álló erős koalíció garantálhatna. Ahhoz, hogy ez a koalíció létrejöjjön, mindhárom pártnak meg kell szabadulnia az opportunistáktól, akik pártról pártra vándorolnak.

A jelenlegi bonyolult geopolitikai helyzet is azt indokolja, hogy létrejöjjön egy erős szövetség – mutatott rá Antal. Hozzátette: ha Klaus Johannis tanácsosa lenne, akkor azt javasolná az államfőnek, hogy próbáljon meg egy olyan kormányt kialakítani, melynek 70 százaléka a három párt elkötelezett politikusaiból állna, a 25–30 százaléka pedig azokból, akik saját érdekeik mentén politizálnak. Azt is hangsúlyozta, hogy az RMDSZ-nek csak abban az esetben kell kormányzó szerepet vállalnia, amennyiben így garantálhatja a magyarok számára fontos célok teljesítését. 

Fotó: Facebook/Antal Árpád

Hirdetés