Már kilencezren Teculescu ellen

Vagyis öt nap alatt ennyi tiltakozó aláírás gyúlt össze. De nem állnak le.
Hirdetés

Mintegy kilencezer támogató aláírás gyűlt össze öt nap alatt a kovásznai Dr. Benedek Géza Szív- és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház eredeti nevének megtartása érdekében, az RMDSZ által kezdeményezett aláírásgyűjtési akcióhoz csatlakozott a Magyar Polgári Párt háromszéki szervezete is.

Grümann Róbert, az RMDSZ háromszéki szervezetének ügyvezető elnöke a Székely Hírmondó érdeklődésére elmondta, kedd délig több mint hétezer aláírást összesítettek a megyében, de online, a www.haromszekirmdsz.ro weboldalon is szép számban gyűltek az aláírások, közel 1900-an támogatták öt nap alatt a kezdeményezést. Grümann hangsúlyozta, az akció szombatig folytatódik, a városokban standokat állítottak fel ennek érdekében, falvakon pedig a polgármesterek és a tanácsosok, valamint a szövetség aktivistái keresik fel a polgárokat. Sepsiszentgyörgyön négy, Kézdivásárhelyen három, Kovásznán és Baróton pedig egy-egy standnál gyűjtik a támogató aláírásokat.

Az akciót támogatja a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki szervezete is, közölte Kulcsár-Terza József megyei elnök.

Mint ismeretes, a megyében óriási felháborodást keltett, hogy egy román szervezet javaslatára az egészségügyi minisztérium fű alatt, a helyiek megkérdezése nélkül Benedek mellett egy, a szakma által sarlatánnak tartott gyógyítóról, Nicolae Teculescuról akarja elnevezni a kórházat.
 

Hirdetés