Határtalan táncfesztivált szerveznek a váradi színházban

Néptánc, balett és kortárs műfajok közül válogathat az érdeklődő.
Hirdetés

Idén első alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház az Infinite Dance Festival névre keresztelt tánc- és összművészeti fesztivált. A május 19–24. között megrendezésre kerülő eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet

a hazai kulturális érdeklődésben elhanyagolt tánc- és mozgásművészet lehetőségeire és műfaji sokszínűségére.

Az Infinite Dance Festival első kiadásának programjában néptánc, balett, valamint kortárs műfajok is egyaránt helyet kapnak. A feszitvál hat napja alatt a Szigligeti Színház a Kárpát-medence olyan jelentős műhelyeit látja vendégül, mint a Magyar Állami Népi Együttes, a temesvári Csíky  Gergely Állami Magyar Színház, a Miskolci Balett, a kolozsvári GroundFloor Group, a Győri Balett, a Közép-Európa Táncszínház, az András Lóránt Társulat, valamint a Szegedi Kortárs Balett.

A fellépő hivatásos táncegyüttesek mellett a táncművészeti főiskolák, valamint a helyi amatőr mozgalmak is megmutatkozási lehetőséget kapnak,

a szervezők pedig olyan eseményekkel készülnek, amelyekkel a város lakosságát is be tudják vonni az ünneplésbe. A nagy- és stúdiótermi előadások mellett így workshopok, utcai megmozdulások, valamint koncertek várják az érdeklődőket.

Jegyek a színház jegypénztárában keddtől péntekig 11–17 óra között, az előadások előtt egy órával, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók. További információk, valamint a részletes program a fesztivál honlapján, az idf.szigligeti.ro címen található.  

Hirdetés