Otthagyta Johannist a sajtósa

Lemondott szóvivői tisztségéről Tatiana Niculescu-Bran. Az államelnöki hivatal sajtósa nem Klaus Johannisszal veszett össze.
Hirdetés

Lemondott ma az államelnöki hivatal sajtószóvivője, Tatiana Niculescu-Bran. Keddi közleménye szerint tisztségétől Klaus Johannis államfővel egyetértésben vált meg.

Indoklásként mindössze annyit közölt a volt szóvivő, hogy tavaly december óta nem tudott olyan együttműködést kiépíteni a sajtóval, amilyent szeretett volna. Viszont tisztségtől függetlenül továbbra is támogatja Klaus Johannis országtervét.
 
Ő Johannis második tanácsosa, aki december óta otthagyta a Cotroceni palotát: március 6-án George Scutaru mondott le nemzetbiztonsági ügyekben illetékes elnöki tanácsosi tisztségéről. Április elején a DNA ügyészei bejelentették, hogy bűnvádi eljárást indítottak ellene pénzmosásban és megvesztegét elfogadásában való bűnrészesség miatt.
 
Tatiana Niculescu-Bran első munkanapjain a Cotroceni palota elmaradott berendezését, belső dizájnját kifogásolta és azt, hogy hiányzik belőle egy menza vagy büfé, ahol az államelnöki hivatal munkatársai étkezhetnének.
 
Az újságíró, író és dramaturg Niculescu-Bran leginkább a Spovedanie la Tanacu (Gyónás Tanacuban) című, 2006-ban megjelent könyvéről híres, amelyben egy eldugott moldvai kolostorban megfeszített és meghalt lány történetét dolgozza fel. Ez a történet és könyv az alapja Cristian Mungiu Cannes-ban díjazott legutóbbi filmjének, a După dealuri-nak.

Hirdetés