Maradnak a hármasfalui magyar feliratok

Bár a prefektus a magyar feliratok elleni hadjárat részeként beléjük kötött.
Hirdetés

Egyelőre nem távolítják el a hármasfalui hagyományos településneveket tartalmazó táblákat, és a jövőben is mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy a helyükön maradjanak – jelentette ki Vass Imre alpolgármester. Rámutatott: a helységnévtáblák nem jelentenek veszélyt a forgalomra, még egyetlen balesetet sem okoztak. „Egyelőre nem tudjuk, hogy mi a következő lépés, ez a kormánybiztosi hivatal válasza után dől el” – tette hozzá.

Brassai Zsombor, az RMDSZ megyei elnöke aberrációnak tartja Lucian Goga prefektusnak a táblák eltávolítására vonatkozó felszólítását. „Tárgyaltam ez ügyben a prefektussal, elmagyaráztam neki, hogy ezek a történelmi nevek fontosak, még élénken élnek a helyiek köztudatában, identitástudatuk részei, amelyeket nem hiszem, hogy ilyen mesterkélt adminisztratív szempontok szerint kellene kifogásolni” – fogalmazott.

Lucian Goga prefektus átiratban utasította a makfalvi polgármesteri hivatalt, hogy távolítsák el a Csókfalva, Székelyszentistván, Atosfalva hagyományos nevét magyarul és románul tartalmazó táblákat. A Székely Nemzeti Tanács közleményben tiltakozott az intézkedés ellen.
 

Hirdetés