Kórházkeresztelő: a román tanácsosok sem ragaszkodnak Teculescuhoz

Ha tényleg sarlatán volt. De ha van olyan román szaktekintély, aki érdemes rá, meg lehet tenni társnévadónak.
Hirdetés

A kovásznai románság képviselői sem feltétlenül értenek egyet azzal, hogy az egészségügyi minisztérium a sarlatánsággal gyanúsított Nicolae Teculescuról nevezte el a helyi szívkórházat.

A település helyi közgyűlésének hétfői ülésén Kádár Gyula RMDSZ-es tanácsos emlegette fel a szívkórházi keresztelőt, amit a Iustinian Teculescu Kulturális Keresztény Egyesület kezdeményezésére, Chimpoi Cristian kórházmenedzser rábólintásával (a román tanácsosok tudni vélték, hogy miniszteri nyomásra) rendelt el az Egészségügyi Minisztérium.

Gyerő József elmondta: az RMDSZ-frakció válaszokat vár a minisztériumtól, hiszen olyan személyről van szó, akinek semmi köze sem volt a szívkórházhoz, ráadásul olyan szóbeszéd is szárnyra kapott, hogy börtönben is ült sarlatánságért. Az is elhangzott, hogy az RMDSZ tiltakozásként közel 2000 aláírást gyűjtött Kovásznán.

A román frakció részéről dr. Nicolae Enea szólalt fel, kifejtve, helytelennek tartják, hogy a minisztérium egy egyesület kezdeményezésére cselekedett így, megkerülve őket, akik a kovásznai románságot képviselik. Hozzátette, nem helyesli a Teculescu nevet, viszont úgy véli, ha akadna olyan román orvos, aki elismert szaktekintély volt, akkor annak a neve felkerülhetne a Dr. Benedek Gézáé elé.
 

Hirdetés