Ezüstérmesek a szentgyörgyi kosaras lányok

Nem bírtak a Târgoviştével, amely összesítésben 3-2 re nyerte a bajnokság három győzelemig tartó döntőjét. Az eredményt ugyanakkor megóvták.
Hirdetés

A spesiszentgyörgyi Sepsi-SIC ezüstéremmel zárta a 2014–2015-ös női kosárlabda-bajnokságot, miután vasárnap este 65–72 arányban veszített a bajnoki címvédő Târgovişte ellen a finálé mindent eldöntő ötödik meccsén. Elmaradt a duplázás, ám öröm az ürömben, hogy a zöld-fehérek a bajnoki ezüst mellett a megnyert Román Kupával büszkélkedhetnek.
Mindkét együttes kihasználta a hazai pálya előnyét, és megnyert két-két meccset, a vendégek viszont morális fö¬lénnyel érkeztek Sepsiszentgyörgyre, hiszen ők diadalmaskodtak a párharc legutóbbi mérkőzésein.

Zoran Mikes, a Sepsi-SIC edzője a vesztes meccs után is méltatta csapatát. „Büszke vagyok a lányokra, a csapatra, hiszen remek eredményt értünk el. Talán a döntő harmadik meccsén csúszott ki a kezünkből a párharc, és talán piszkosabb, pimaszabb kosárlabdát kellett volna játszanunk a mi megszokott tiszta játékunk helyett. Közel voltunk a végső sikerhez, de még így is elégedettek vagyunk a teljesítménnyel” – összegzett az edző.

Egyébként a szentgyörgyiek elvileg akár mégiscsak bajnokok lehetnek, a klub ugyanis óvást nyújtott be a Román Kosárlabdaszövetséghez, mivel szerintük a Târgovişte egyik játékosa, Porcha green nem léphetett volna pályára, mivel csapata le sem szerződtethette volna, lévén hogy egy FIBA-büntetés van ellene érvényben.

Rusz István, a Sepsi SIC menedzsre százszázalékosna biztos az igazában.

Kép: Albert Levente/Háromszék

 

Hirdetés