Hazaengedték Mezei Jánost

A gyergyószentmiklósi elöljárót ismét házi őrizetbe helyezték, így otthonában várhatja a vizsgálat végét.
Hirdetés

Kiengedték péntek este a fogdából Mezei János gyergyószentmiklósi polgármestert – tette közzé honlapján a Maros megyei törvényszék.

Mint írtuk, a polgármester előzetes letartóztatását szerdán hosszabbították meg 30 nappal, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérésére. Mezei azonban fellebbezett a döntés ellen, sikerrel – ezért otthonában várhatja az ellene folyó vizsgálat végeredményét.

Mezei Jánost hivatali visszaéléssel és zsarolással gyanúsítja az ügyészség egy olyan telek eladása miatt, amely a gyergyószentmiklósi és a budapesti V. kerületi önkormányzat közös cégének, a Monturist Kft.-nek a tulajdonában volt. A vádhatóság szerint a Gyilkos-tó melletti 400 négyzetméteres telek nem lett volna eladható a magyarországi tulajdonos beleegyezése nélkül. A Marosvásárhelyi Táblabíróság márciusban szigorította a polgármester elleni kényszerintézkedéseket, és házi őrizetből előzetes letartóztatásba helyezte a tisztségéből korábban felfüggesztett városvezetőt. Ezt az intézkedést változtatták most ismét házi őrizetre.

Hirdetés