Hogy került a hulla a csomagtartóba?

Gyilkosság, méreg, bőrönd, feleség, szerető, pénz. Krimisztori tokkal vonóval.
Hirdetés

Április 8-án egy műanyagfóliába tekert, bőröndbe zárt hullát találtak egy autó csomagtartójában Bukarestben. A holttestet úgy fedezték fel, hogy a közelben dolgozó útjavító munkások felfigyeltek a régóta ott parkoló gépkocsi környékén terjengő szagra. A hírtévék helyszíni tudósításai szerint

a hulla annyira bomló állapotban volt,

hogy a rendőrség és a törvényszéki orvosszakértők rögtönzött paraván mögött, köpenyben, kesztyűben dolgoztak, a kíváncsiskodók pedig eltakarták orrukat.

Kiderült, hogy a halott férfi Hadzs Szaleh Musztafa, 52 éves szíriai származású vállalkozó, két cég tulajdonosa. A férfi Bukarestben lakott, de hivatalos lakcíme a Konstanca megyei Năvodarira szólt.

A férfi hollétéről tavaly december közepétől senki nem tudott semmit, felesége januárban jelentette eltűnését a rendőrségen.

A gyilkossággal kapcsolatos találgatások során felmerült, hogy a férfit mocskos üzletek nyomán, esetleg bosszúból, alvilági figurák ölték meg.

Most azonban kiderült, hogy Hadzs Szaleh Musztafát a gyanú szerint

felesége és annak szeretője tette el láb alól.

Hirdetés

Andreea Maria Pătraşcut és szeretőjét, Alfons Gabriel Arhire-t csütörtökre virradóra őrizetbe vették, és a kihallgatás során mindketten beismerő vallomást tettek.

Ügyészségi források szerint Hadzs Szaleh Musztafa és Andreea Maria Pătraşcu 1996-ban házasodott össze, 2012-ben pedig úgy döntöttek, hogy közös megegyezéssel elválnak. Miután a bíróság húzta-halasztotta a válás kimondását, a nő úgy döntött, hogy megöli férjét, hogy megkapja életbiztosítását.

Az idézett források szerint a gyilkosság tavaly december 13-án történt, amikor

a feleség nagy mennyiségű altatót tett a férfi ételébe,

majd miután a férj eszméletét vesztette, a szerető is megérkezett. Alfons Gabriel Arhire egy nejlonzacskót húzott a férj fejére, hogy biztosan meghaljon. Ezután a halottat egy bőröndbe tették, majd a saját kocsija csomagtartójába helyezték. Az autót leparkolták a bukaresti 2. kerületi 9. rendőrőrs előtt az utcán, ahol április 8-án találták meg a hatóságok a munkások bejelentése nyomán.

Hirdetés