Ezek az első nyugtalottó-sorsolás nyerőszámai

Megvolt az első sorsolás. Az intézkedéssel az adózási fegyelmet növelnék.
Hirdetés

A február 7-ei, 6 lej értékű pénztárblokkok tulajdonosai örülhetnek a hétfőn délelőtt első ízben megrendezett nyugtalottó-húzás nyomán.

A sorsoláson először a hónapot, aztán a napot, majd végül az összeget húzták ki.

A nyugtalottó bevezetése egyike a kormánynak az adócsalás elleni küzdelemben bevetett fegyvereinek, azt várják ugyanis az intézkedéstől, hogy a polgárok a nyereség reményében valamennyi bevásárlásukkor kérik a pénztárblokkot.

A mostani húzáson a február másodika és március 28. között kibocsátott pénztárszalagok vettek részt. A szerencséseknek a húzást követő naptól egy hónap áll a rendelkezésükre, hogy jelentkezzenek az adóhatóság kirendeltségeinél a pénztárblokk eredetijével, a személyi igazolványuk másolatával, és ki kell majd tölteniük egy űrlapot, amit megtalálnak az ANAF-nál, vagy le is tölthetnek a pénzügyminisztérium (www.mfinante.ro) honlapjáról.

A kifizetésekre a nyereség igénylésének lejárta utáni 60 napon belül kerül sor, és amennyiben senki nem nyer, a kiutalt pénzalapot átirányítják a következő sorsolás keretébe. A rendes húzásokat júliustól havonta megszervezik, ezenkívül pedig különböző ünnepek alkalmával soron kívüli sorsolást is tartanak.

Hirdetés

A pénzügyminisztérium a tervek szerint minden hónapban egymillió lejes keretet utal ki a projektre, így a becslések szerint egy személy legalább 1200 lejt nyerhet egy alkalommal.

 

Hirdetés