Visszakérik az alázó tanítónőt

27 éve tanít, de felfüggesztették, amikor kikerültek a felvételek arról, hogy a megalázás és fenyegetés is a módszertani eszközei közé tartozik.
Hirdetés

A szülők többsége arra kéri a tanfelügyelőséget, helyezzék vissza állásába a Sigismund Toduță Zenelíceum tanítónőjét, Monica Chioreant, akit a tanügyminiszter függesztett fel, miután nyilvánosságra kerültek olyan hangfelvételek, amelyeken féleszűeknek, hülyéknek nevezi az első osztályosokat, és testi fenyítéssel fenyegeti őket.

A bizonyítékok ellenére a szülők többsége mégis kitart mellette: a 19 szülőből 14 petícióban kéri, hogy helyezzék vissza a katedrára a pedagógust – írja a maszol.ro az Adevarulra hivatkozva. A szülőket a tanítónő eredményessége győzte meg, szerintük őt a gyermekek többsége szereti. 
 
Mi több, a lap úgy tudja, a szülők egy része ügyvédet fogadott, hogy beperelje a Gherman szülőket, akiknek gyereke a táskájába rejtett készülékkel felvette a tanítónő megalázó kiabálásait. A szülők az ellenük fordult közhangulat miatt kivették gyereküket az iskolából.
 
 
Márciusban a szülők egy része bepanaszolta a tanítónőt, de a tanfelügyelőség napokkal a benyújtott panasz után sem vizsgálta ki az ügyet. A sajtó nyomására végül kiküldte az iskolához a tanítónőkért felelős tanfelügyelőt. Közben Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter április 3-tól felfüggesztette a tanítónőt, április 6-tól új pedagógus vette át az első osztályt. 
 
Részletek a család birtokában lévő bizonyítékokra az alábbi linken.

Hirdetés