Nemzetközi együttműködéssel épül az autópálya Románia körül

És működik a nemzetek közti összefogás. Hamarosan kikerülhetővé válik Románia. Figyelem: HUMORVESZÉLY!
Hirdetés

Még ha vannak is köztük súrlódások, Magyarország, Szerbia, Bulgária, Ukrajna és Moldova időnként tökéletes összhangban képes együttműködni, bizonyos grandiózus tervek megvalósításában. Az öt szomszédos ország kormányszintű értekezletén döntés született: körgyűrűt építenek Románia köré, hogy az Európán átutazó sofőrök gyorsan és zavartalanul megkerülhessék az országot.

„A körgyűrű autópálya rezsimben működik majd, és mind a teherautók, mind a személygépkocsik számára lehetővé teszi Románia kikerülését, miáltal jó néhány nappal lerövidül az utazási idő”, nyilatkozta a bolgár közlekedésügyi miniszter, Vaszil Kurov.

„Mindannyian tudjuk, mekkora fejtörést okoz eljutni, mondjuk, Belgrádból Kisinyovba”, tette hozzá szerb kollégája, Bezdan Stidnicsevics. „Eddig az történt, hogy át kellett hatolni két román vámon, dugókban kellett vesztegelni, mindenféle gödrökben tönkrement a gépkocsi, ráadásul meg is kellett tanulni románul, hogy káromkodni lehessen… Mindennek vége! A körgyűrű megoldja a problémákat.”

A körgyűrű építési munkálatainak befejezéséig a szomszédos országok illetékesei útjelző táblákat helyeztek el a román határátkelőhelyek közelében, „Figyelem, Románia!” felirattal, hogy a gépkocsivezetők időben alternatív útvonalat választhassanak.

Hirdetés