Mégis lehet szavazás Markó mentelmi jogáról

Ha nem érkezik meg időben a lemondó nyilatkozat eredetije.
Hirdetés

A képviselőház állandó bizottsága kedden megállapodott abban, hogy szerdán a plénum napirendjére tűzi szavazás végett a jogi bizottság véleményezését Markó Attila előzetes letartóztatására vonatkozóan, ha a program végéig nem érkezik meg az RMDSZ-es képviselő lemondása eredeti példányban. Ezt Marcel Ciolacu, az alsóház jegyzője jelentette ki, rámutatva, Markó Attila lemondása továbbra is csak másolatban van birtokukban, azt pedig jogi szempontból nem vehetik figyelembe.

A képviselőház múlt szerdán egy héttel elhalasztotta a Markó Attila letartóztatására vonatkozó kérés megvitatását, várva, hogy addig a képviselő lemondását eredetiben is benyújtják a parlamentbe.

Mint ismeretes, az Országos Korrupcióelllenes Ügyosztály (DNA) három rendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítja a december óta Budapesten tartózkodó politikust. Az ügy még abba az időszakba nyúlik vissza, amikor Markó a restitúciós bizottság tagja volt, és törvénytelen kárpótlásokhoz kapcsolódik.

Markó korábban cáfolta, hogy érintett lenne a korrupciós ügykben, és leszögezte: nem volt tudomása arról, hogy a restitúciós bizottság többi tagja csúszópénzt fogadott el.

Hirdetés