Hatalmas drogszállítmányt fogtak Temesváron

Venezuelaiak csempészték a kábítószert.
Hirdetés

Hetven kilogramm fekete kokaint foglalt le a terrorizmus- és szervezett bűnözés ellenes ügyészség (DIICOT) szerda reggel Temesváron, négy venezuelai állampolgárt őrizetbe vettek.

A kábítószert eredetileg a konstancai kikötőn keresztül szállították volna, de miután a német rendőrség leleplezte a tervek egy részét, a csempészek módosították az útvonalat, és egy ecuadori teherszállító repülőgéppel, majd az Otopeni-i vámon keresztül hozták az országba a szállítmányt, és Temesvár felé indultak.

A kokaint egy konténerbe pakolt bútorokba rejtették, célországa Spanyolország lett volna. A hatóságok korongcsiszolóval vágták szét a bútorokat, hogy hozzáférjenek tartalmukhoz. Az elfogott négy venezuelai állampolgár egyikének román felesége van.

A fekete kokaint kokain és különböző festék- és illatanyagok keverésével készítik, így könnyebb például nyomtató-festéknek, pigmentnek vagy műtrágyának álcázni, és a rendőrkutyák is nehezebben szaglásszák ki.

A fekete kokain meglehetősen ritka kábítószer, ezért a hatóságok egyelőre nem is tudják felbecsülni a hetven kilogramm kokain értékét.

Hirdetés