Elszáll a Wizz Air Aradról

Elmegy az egyetlen légitársaság a bánsági reptérről, amely utasokat szállított.
Hirdetés

Április 20-tól megszünteti aradi járatát a Wizz Air, az egyetlen légitársaság, amely utasforgalmat is bonyolított a bánsági város repterén – írja meg nem nevezett forrásokra hivatkozva az aradon.ro hírportál. 

A Wizz Air hivatalosan még nem közölt semmit, de honlapján április 17. az utolsó időpont, amikorra még jegyet lehet foglalni az Aradról működtetett egyetlen, milánói járatra. A légitársaság két hete jelentette be, hogy új romániai repteret illeszt a hálózatába, idén júniustól Konstancáról is lehet Londonba repülni.
 
A portál megszólaltatta az aradi repülőtér igazgatóját, Dan Bălăcelt, aki szerint a távozás oka az, hogy az aradi az ország egyetlen légi bázisa, amelyet a szállításügyi minisztérium kifelejtett az úgynevezett szállítási mestertervből (masterplan), mert a minisztérium munkatársai zéró utasszámot írtak be a reptérhez annak ellenére, hogy azon évi többezer utas fordult meg.
 
Dan Bălăcel bízik abban, hogy az unió által visszadobott, ezért javításra szoruló mestertervbe beírják majd Aradot is, de abban már nem, hogy ez visszahozza a Wizz Airt. A portálnak azt nyilatkozta, más légitársaságokkal tárgyalnak, hogy járatokat üzemeltessenek onnan, de egyelőre részleteket nem hozhat nyilvánosságra.
 
Fotó: wizzair.com

 

Hirdetés