Elmaradt a szavazás a Markó Attila ügyében

A parlamenti képviselők hazahúztak húsvétolni.
Hirdetés

Határozatképtelenség miatt felfüggesztette szerdai ülését a képviselőház, így nem döntött Markó Attila RMDSZ-képviselő előzetes letartóztatásának engedélyezéséről.

A titkos, golyós szavazás a szerdai ülés napirendjén szerepelt, Valeriu Zgonea házelnök azonban a frakcióvezetőkkel folytatott megbeszélés után felfüggesztette az ülést, mivel az ülésteremben nem volt jelen a minimálisan szükséges számú képviselő.

Noha Markó Attila lemondott képviselői mandátumáról, az írott lemondás eredeti példánya nem érkezett meg a képviselőházba, ezért napirendre tűzték a szavazást.

Mint ismeretes, az Országos Korrupcióelllenes Ügyosztály (DNA) három rendbeli hivatali visszaéléssel gyanúsítja a december óta Budapesten tartózkodó politikust. Az ügy még abba az időszakba nyúlik vissza, amikor Markó a restitúciós bizottság tagja volt, és törvénytelen kárpótlásokhoz kapcsolódik.

Markó korábban cáfolta, hogy érintett lenne a korrupciós ügyekben, és leszögezte: nem volt tudomása arról, hogy a restitúciós bizottság többi tagja csúszópénzt fogadott el.

Hirdetés