Egyhetes kislányukat bocsátották áruba

Egy jobbféle autó áráért, mindössze ötezer euróért adta volna el egyhetes gyermekét egy román pár a spanyolországi Valenciában.
Hirdetés

Őrizetbe vett csütörtökön egy román párt a spanyol rendőrség Valenciában. A 43 éves férfit és a 38 éves nőt gyermekkereskedelemmel gyanúsítják: saját egyhetes kislányukat akarták pénzzé tenni. Az El Pais beszámolója szerint az asszony csak azért vállalt gyereket, hogy majd eladhassa. Az árban még a gyermek megszületése előtt állapodtak meg a vásárlókkal az interneten, majd közvetlenül a szülés előtt személyesen is találkoztak. Valenciában nem ez volt az első ilyen eset, legutóbb februárban ítéltek el hat személyt gyermekkereskedelemért. A gyermek ára akkor is ötezer euró volt.

Olaszországban ez év márciusában derült fény egy 2008-as tranzakcióra, melyben két román is részt vett. A ma már nyolcéves gyermeket egy Svájcban élő olasz házaspár vette meg 30 ezer euróért.

Románia a gyermekkereskedelem nyugat-európai felvevő piacainak egyik fő ellátójának számít, ennek ellenére az Országos Emberkereskedelem Elleni Ügynökség statisztikái szerint kevés a regisztrált áldozat, és még kevesebb azoknak a száma, akik intézményes segítséget kérnek. Az interneten elérhető legutóbbi adatok 2012-ből valóak, akkor 779 bűnvádi eljárás volt 2035 emberkereskedelemmel vádolt személy ellen. 

Fotó: Illusztráció (radioiasi.ro)

Hirdetés