Markó Attila lemondott képviselői mandátumáról

Döntését a Facebookon egy szűkszavú bejegyzésben közölte.
Hirdetés

Szerda kora délután egy kétnyelvű bejegyzést tett közzé Markó Attila a Facebookon, melyben bejelentette: lemond parlamenti képviselői mandátumáról. „Életem legnehezebb döntését hoztam meg azzal, hogy ártatlanul önként kilépek abból a munkából amire az életemet tettem fel” – fogalmazott a hivatali visszaéléssel gyanúsított képviselő.

Mint ismeretes, a román parlament jogi bizottsága hétfőn engedélyezte Markó Attila őrizetbe vételét és előzetes letartóztatásba helyezését. Az ügyészség két hasonló, de egymástól elkülönített ügyben vizsgálódik a Magyarországon tartózkodó Markó Attila ellen, mindkét ügyben hivatali visszaéléssel gyanúsítják túlértékelt kártérítések jóváhagyása miatt. Tavaly novemberben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumnak a református egyház részére való visszaszolgáltatása miatt.

A képviselő mindvégig ártatlannak vallotta magát, blogján többször is kifejtette, hogy soha senkitől nem kért és nem kapott csúszópénzt, sem az egyházi javak visszaszolgáltatása, sem a kártérítések ügyében. Azt is jelezte: fogytán az ereje „az árhullámmal” szemben, de tiszta a lelkiismerete. 

 

Hirdetés