Johannis kitűzte a szász zászlót a Cotroceni-palotára

És ezentúl németül is nyilatkozik a sajtónak.
Hirdetés

Kitűzött egy lobogót a Cotroceni-palota egyik erkélyére Klaus Johannis. Az elnök arra biztatta a erdélyi szászokat, hogy ők is tűzzék ki otthonaikra a zászlót, amelyről azt állítja, hogy a szászok hagyományos lobogója.

Johannis egy táblát is átadott a Cotroceni-palota karbantartóinak, hogy szereljék fel a kapura. A táblán németül is szerepel az épület elnevezése: Kotrotscheny Palast.

„Ezentúl a sajtókonferenciákon németül is válaszolok a kérdésekre, mert jogomban áll az anyanyelvemen beszélni. Én döntöm el, melyik kérdésre lesz németül a válasz. Auf wiedersehen” – szögezte le Klaus Johannis a sebtében összesereglett újságíróknak.

A bukaresti főpolgármesteri hivatal máris büntetést szabott ki Johannisra, érvelésük szerint a kitűzött lobogó reklámzászlónak minősül. Az államfő tájékoztatta a helyzetről Angela Merkel német kancellárt. Értesüléseink szerint ha a főpolgármesteri hivatal nem vonja vissza a bírságot, Németország a nemzetközi gazdasági törvényszékhez fordul, hogy tiltsák be a Beck’s és a Löwenbrau sörök romániai forgalmazását.

Hirdetés