Többnyelvű véradás

Mindenki a saját nyelvén adhat vért!
Hirdetés

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem becsatornázza a kolozsvári diákságot az országos véradó-körforgásba.

Március 31. és április 2. között, azaz mesebeli három napon át adhat vért bárki kolozsvári diák, ráadásul mesebeli körülmények között.

Egy autóbuszba kell beszállni, ami ugyan nem száll el, mint a varázslatos iskolabusz, viszont el van látva mindennel, ami a szakszerű véradáshoz kell.

Az adott napokon reggel nyolckor áll be a busz a kijelölt helyszínekre, és négyig lehet felszállni rá. Előzetes bejelentkezés azért nem árt.

Helyszínek: Hașdeu kampusz, a Haşdeu kantin mellett, B.P.Haşdeu utca, 45 szám (március 31., kedd); FSEGA kampusz, Teodor Mihali utca, 58-60 szám (április 1., szerda); Sportcsarnok (április 2., csütörtök).

Az akciót beharangozó videó váratlanul multikulturális, ugyanis három nyelven szólalnak meg benne a véradás fontosságát ecsetelő fiatalok. Igaz, az arányok kicsit sántítanak, ugyanis egy-egy ember szólal meg magyarul, illetve németül. És a regisztrációs űrlap is csak az állam nyelvén olvasható. Na de nincsen rózsa tövis nélkül.

Hirdetés

A lényeg, hogy aki úgy érzi, adjon vért. Tényleg sokakon segíthet! 

 

Többnyelven buzdít véradásra a BBTE! Véradó központok működnek 8.00-16.00 óra között:• Campus Haşdeu (Haşdeu kantin mellett, B.P.Haşdeu utca, 45 szám) – március 31, kedd• Campus FSEGA (Teodor Mihali utca, 58-60) – április 1, szerda• Sportcsarnok – aprilis 2, csütörtök

Posted by BBTE Magyar tagozat on 2015. március 26.

Hirdetés