Megint átléphette a határt Szávay

Sofőrje viszont nem. Strasbourghoz fordul.
Hirdetés

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul romániai kitiltásának ügyében Szávay István, a Jobbik alelnöke. A politikus szatmárnémeti sajtótájékoztatóján bejelentette, az egyéves kényszerszünetet követő csütörtöki határátlépésekor újabb kellemetlen meglepetés érte: őt ugyan beengedték Romániába, a sofőrjét viszont nem, mivel a hatóságok szerint személyi asszisztense esetében hatályos kitiltási parancs van érvényben.

Az országgyűlési képviselő kifejtette: a román határőrség nem közölte, mi okból tagadják meg a belépési jogot kísérőjétől, ahogy saját ügyében sem kapott konkrét magyarázatot. Szávay szerint a székely szabadság napján szervezett tavalyi, marosvásárhelyi felvonulást követő kitiltása kapcsán a mai napig sem közöltek egyebet, mint hogy romániai jelenléte „veszélyt jelent a román nép nemzetbiztonságára”.

A képviselő – aki a Jobbik szatmári csoportjának vezetőjével, a párt országos választmányi tagjával, Dula Zsolttal közösen tartott sajtótájékoztatót – elmondta: erdélyi körútra indult, melynek során minden erdélyi Jobbik szervezetet felkeres. Mint kifejtette, elégedett szatmári szimpatizánsaik tevékenységével, akik sikeres jótékonysági akciót bonyolítottak le karácsonykor, és március 15-én kokárdát osztogattak.

Felhívta a média képviselőinek figyelmét pártja magyarországi politikai sikereire, rámutatva: második helyen állnak a kormányzó Fidesz-KDNP szövetség után a népszerűségi ranglistán, a különbség az alakulatok között pedig mindössze 3 százalékra zsugorodott, ami szerinte alig 200 ezer szavazót jelent.
 

Hirdetés