Bringakölcsönzőt nyitna a marosvásárhelyi önkormányzat

Sőt még kerékpárutakat is építene.
Hirdetés

Claudiu Maior marosvásárhelyi alpolgármester kedden elmondta, hogy a város támogatja a kerékpározást, ezért kölcsönvehető kerékpárokat szeretne vásárolni. Ugyanakkor többek között beszélt arról is, hogy az idén hozzáfognak egy folyamatos, a Víkendteleptől a kombinátig tartó kétirányú kerékpársáv kialakításához.

Eddig az egyetlen romániai bicikligyártól érdeklődték meg a városi használatra alkalmas, tartósabb, erősebb vázú bringa árát. Az ajánlat 1200 – 1500 lej között volt. A város 250.000 lejt szán biciklivásárlásra, így mintegy 200 biciklit bocsáthatnak a marosvásárhelyiek rendelkezésére. Az alpolgármester azt szeretné, ha a bérleti rendszert civil szervezetek kezelnék, ezért reméli, hogy a városban levő több kerékpáros-egyesület összefog ennek érdekében, hiszen a bicikliket karban is kell tartani.

Claudiu Maior azt is elmondta, hogy nemrég hirdették meg a versenytárgyalást egy folyamatos kerékpárút kiépítésére a Víkendteleptől a kombinátig. Amennyiben a licitet nem óvja meg senki, két hónapon belül hozzáfognak a kiépítéshez, jelöléshez. Egy másik ötletet is megelőlegezett. Azt mondta, tárgyaltak a vízügyi igazgatósággal, hogy amikor felújítják a Poklos-patak kibetonozott medrét, akkor ezt válasszák ketté, az egyikben maradna a patak, míg a másikat alakítsák át kerékpársávvá, amelyen a Szabadság utcától majdnem a Tudor negyedig lehet majd tekerni.
 

Hirdetés