300-an kérvényezik a többnyelvűséget

300 olyan beadványt iktatott ma reggel a Musai-Muszáj csoport, amely háromnyelvű táblákat igényel Kolozsvár bejárataihoz.
Hirdetés

A Musai-Muszáj kezdeményezés ezen a héten is csütörtökön akciózott, ma viszont nem köztéren, hanem a polgármesteri hivatalban. 300 olyan kérvényt iktatott a városházán, amelyben 95 százalékban kolozsvári lakosok kérik a város nevének háromnyelvű feltüntetését a helységnévtáblákon.

A kérvényeket Bethlendi András iktatta, és kellemesen meglepődött a hivatalban, számolt be a maszol.ro-nak, mert négy alkalmazottat is ráállítottak az ügyre, hogy minél gyorsabban végezzenek. Azt is elmondta, nem csak kolozsvári címmel rendelkezők tölthetik ki a Musai-Muszáj csoport terjesztette űrlapokat.
 
Eddig több mint 300-an kérték a háromnyelvűsítést ilyen nyomtatványokon, ezekből most a kerek szám kedvéért 300-at nyújtottak be a polgármesteri hivatalhoz, de tovább is gyűjtik a beadványokat, és vállalják azok benyújtását. Sőt azt remélik, hamarosan eléri az ezret a beadványok száma.
 
Egy hét múlva újra az utcán akciózik a csoport, flashmobra várják a kolozsváriakat, írja a maszol.ro, két hét múlva ismét fedél alá vonulnak: újabb közvitát tartanak, ezúttal a Sapientián.
 
A kolozsvári városháza tegnap hozta nyilvánosságra annak látványtervét, milyen állványokra kívánja felírni a város nevét három nyelven.
 

A benyújtást és a hivatal tulipánjait az alábbi linken lévő képen lehet megnézni.

 

Hirdetés