Megduplázta a városháza a KMN támogatását

Több mint kétszerannyi pénzt ad az önkormányzat a Kolozsvári Magyar Napokra, mint tavaly. Horváth Anna Facebookon szivárogtat.
Hirdetés

Pár órája zajlik a márciusi tanácsülés a kolozsvári városházán, ahonnan Horváth Anna alpolgármester a Facebookon tudósít a döntésekről. 

Eszerint az Ecsetgyár idei programjaira és a Kincses Kolozsvár Egyesület a hatodik Kolozsvári Magyar Napokra egyaránt 300 ezer lejes támogatást nyert el. Tavaly a városháza 130 ezer lejjel támogatta a KMN-t, az akkori összeg majdnem a kétszerese volt a 2013-asnak. 
 
Az Igen, tessék! Egyesület most 30 000 lejt kap a Cluj/Kolozsvár kártya bevezetésére. A Váróterem Projekt független színházi miniévadja 30 000 lejes támogatásban részesül. A Donát Alapítvány 20 000 lejes támogatást nyert el iskolások idegenvezetői képzésére. 
 
A Szint Kulturális Egyesület szervezte XVII. Szent Isvtán-napi néptáncfesztivál 18 000 lejes támogatásban részesül, a Bogáncs-Zurboló Egyesület szintén 18 000 lejt kap a Bogáncs Néptáncegyüttes 30. születésnapi rendezvényére. Visszhang Egyesület 10 000 lejes támogatást nyert el a Visszhang-kórus rendezvényeire. A Szivárvány című gyermeklap idei évfolyamának kiadását 15 000 lejjel támogatja a tanács.
 
80 000 lej elkülönítésével támogatja a városi önkormányzat a március és május között Kolozsváron tartandó országos és nemzetközi tantárgyversenyek megszervezését és a különdíjakat. Kolozsváron zajlik 
  • a Kárpát-medencei magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny (7-12. osztályosok számára), 
  • a földrajz tantárgyverseny országos szakasza (8-12. osztályos tanulók számára), 
  • a technikai tudományok tantárgyverseny országos szakasza (11-12-es diákok számára), 
  • a nemzetközi francia nyelvi tantárgyverseny (11-12. osztályos tanulók számára), 
  • a látássérült tanulók országos tantárgyversenye, 
  • valamint a Grigore Moisil megyeközi matematikaverseny. 
 
A szociális projektek közül az Életfa Családsegítő Egyesület 35 000 lejes támogatást nyert el művészet- és mozgásterápiás fejlesztésre, a SOLIDARIS egyesület telefonos szeretetszolgálata 10 000 lejt kapott. 
 
Az Erdélyi Református Nőszövetség Utcagyerek Missziós Központja 39 600 lejes támogatásban részesült, a Szent Kamill Szociális Otthon működését pedig 87 800 lejjel támogatja az önkormányzat a szociális gondozói tevékenységet végző intézmények, alapítványok és egyesületek működését és támogatását szabályozó 1998/34-es törvény alapján.
 
A magyar alapítványok és egyesületek összesen 1 423 000 lejes támogatásban részesülnek a januári pályázati kiírás lezárultával – összesítette Horváth Anna. 
 

 

Hirdetés