Kihallgatta a DNA Ponta anyját

Cornelia Naum csaknem egy órát várt a DNA folyosóján amíg behívták, kihallgatása pedig további egy órát tartott.
Hirdetés

Tanúként hallgatták ki a korrupcióellenes ügyészség (DNA) ploiești-i részlegében csütörtökön Cornelia Naumot, Victor Ponta miniszterelnök édesanyját, akit a vádhatóság a politikus sógorát érintő ügyben idézett be. Iulian Herțanut és annak több üzlettársát a DNA azzal gyanúsítja, hogy csaknem kétmillió eurónyi pénzt sikkasztottak el egy uniós alapokból finanszírozott Prahova megyei közműbővítésnél, a munkálatok elvégzésére pedig

befolyásos politikusok közbenjárása révén kaptak megbízást. 

Ponta nemcsak sógora által érintett a korrupciós botrányban: egyik barátját, Sebastian Ghiță parlamenti képviselőt, az egyik kormánypárti hírtelevízió tulajdonosát bírósági felügyelet alá helyezték az ügyben, a DNA ugyanis azt feltételezi, hogy ő is segített Herțanuéknak állami és uniós pénzekhez jutni. A miniszterelnök édesanyjának ötszázalékos részesedése van a két hete előzetes letartóztatásba helyezett Iulian Herțanu egy másik cégében, de ügyvédje szerint semmi köze az ügyhöz.

Cornelia Naum csaknem egy órát várt a DNA folyosóján amíg behívták, kihallgatása pedig további egy órát tartott. Távozáskor az újságíróknak azt mondta:

anyósa, nem tanácsadója a gyanúsítottnak.

A múlt héten Alexandra Herțanut, a kormányfő lánytestvérét is tanúként hallgatta ki a DNA. Ponta testvérének és anyjának ügyészségi kihallgatását hatalmas médiaérdeklődés kísérte. Victor Ponta korábban azt mondta: bocsánatot kért édesanyjától, mivel a 72 éves asszonynak azért kell „ezt a meghurcoltatást elszenvednie”, mert az ő anyja. A kormányfő hangsúlyozta: nem kommentálja magát az ügyet, és sógorának felelnie kell tetteiért, ha bűnösnek bizonyul. Ponta ugyanakkor úgy vélekedett: családja miatta vált „médialincselés” áldozatává, anyját és testvérét azért „üldözi” a sajtó, hogy ezáltal ellene intézzen politikai támadást.

Fotó: Libertatea.ro

Hirdetés