Titokzatos RMDSZ-alapítvány segít a honosításban

Az Eurotrans Alapítvány együttműködést kötött erről a magyar miniszterelnökséggel és a külüggyel.
Hirdetés

A magyar kormány nemzetpolitikai államtitkársága szerdai közleménye szerint a Miniszterelnökség, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint az Eurotrans Alapítvány képviselői háromoldalú együttműködési megállapodást kötött, amelynek célja az egyszerűsített honosítás egyszerűbbé tétele.

A közlemény szerint „a háromoldalú együttműködés célja továbbá a honosítást igénylő személyek széles körű elérése annak érdekében, hogy az erdélyi magyarság számára még könnyebbé váljon az ügyintézés.”

Megjegyzik, hogy hasonló megállapodás már létezik az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács által működtetett Demokrácia Központok hálózatával.

A kolozsvári székhelyű Eurotrans Alapítványt az RMDSZ hozta létre 2007-ben. Tevékenységéről nem sokat tudni. Korábban az egykori magyarországi Szülőföld Alap pályázatait bonyolította le Romániában, de még honlapján sem közölte, kik a kuratórium tagjai, és kik bírálják el a pályázatokat.

A román igazságügyi minisztérium alapítvány-nyilvántartása alapján az Eurotrans vezetői, kuratóriumi tagjai között szerepelt az elmúlt években Kelemen Hunor, Csutak István, Seres Dénes, Biró Rozália, Szepessy László, Lakatos András, Szász Attila, Tibád Zoltán.

Hirdetés

Az Eurotrans ugyanakkor a maszol.ro portál korábbi kiadója is.

Az Eurotrans Alapítvány eddig működő honlapját cikkünk írásával egy időben függesztették fel.

Hirdetés