Igen, tessék – Budapesten is

A Kolozsvár többnyelvűségéről szóló kiállítást viszik a magyar fővárosba.
Hirdetés

A szabad anyanyelvhasználatért küzdő mozgalom a Nemzetpolitikai Kutatóintézet meghívására rendezi be Budapesten a Kincses többnyelvűség Kolozsváron című tárlatát – stílusosan az anyanyelvhasználat nemzetközi napja alkalmából. A kiállítást a Nyelv(használat) a gyakorlatban című konferencián nyitják meg a Magyarság Házában, február 19-én.

A budapesti eseményen – amelyen Talpas Botond, az Igen, tessék! mozgalom elnöke, illetve Bethlendi András ügyvezető is előadást tart – kutatók és civilek ismertetik a Kárpát-medencei anyanyelvhasználat tapasztalatait.

A konferencián előad többek közt Beretka Katinka, a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottsága részéről, Horony Ákos, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának jogsegélyszolgálata képviseletében, Toró Tibor, a Sapientia EMTE és a Bálványos Intézet kutatója, valamint Zsigmond József, a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat tagja.
 
Az Igen, tessék! szóban forgó tárlatát korábban Kolozsvár főterén lehetett megtekinteni: a plakátokból, képeslapokból, apróhirdetésekből és egyéb – a dualizmustól napjainkig tartó időszakot felölelő – kordokumentumokból összeállított gyűjtemény jó kis nosztalgiatúra volt az érdeklődőknek (beszámolónk a kolozsvári tárlatról itt olvasható).

Hirdetés