Putyin Budapesten van

Leszállt, villámgyorsan koszorúzott, majd elszáguldott az Országházba.
Hirdetés

Két perc alatt koszorúzta meg az orosz elnök a budapesti Hősök terén, majd a hivatalos konvoj elszáguldott a Fiumei úti temetőbe, ahol Vlagyimir Putyin a felújított szovjet parcelláknál lévő hadisírokat is megkoszorúzta.

Az orosz elnök repülőgépe a hivatalos programhoz képest nagyjából egy órával később szállt le a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Putyin kíséretében van Szergej Lavrov külügyminiszter is, de az energiaügyi, a gazdaságfejlesztési és a mezőgazdasági miniszterek is, az orosz-magyar kormányközi gazdasági vegyes bizottság elnöke, a védelmi miniszter-helyettes, valamint a Gazprom, az Orosz Államvasutak és a Roszatom vezetői is elkísérték.

Az orosz elnököt Szijjártó Péter külügyminiszter fogadta a repülőtéren

Az orosz államfővel délután az Országházban folytat megbeszélést Orbán Viktor, majd tárgyalásuk után közös sajtótájékoztatót tartanak. Ezután Áder János köztársasági elnök fogadja Vlagyimir Putyint a Sándor-palotában.

Az MTI szerint a munkalátogatásra öt dokumentumból álló egyezménycsomagot készítettek elő. A tervek szerint az aláírandó dokumentumok között szerepel magyar atomenergia-ipari szakemberek oroszországi képzéséről szóló egyezmény, valamint az a megállapodás is, amelynek értelmében magyar főkonzulátus nyílik az Oroszországi Föderációhoz tartozó Tatárföld székhelyén, Kazanyban. Orosz-magyar regionális, egészségügyi és felsőoktatási együttműködésről is készítettek elő egyezményeket.

Hirdetés

FEMEN-aktivista tiltakozik Putyin látogatása ellen az Országháznál

Budapesten rendkívül szigorú biztonsági intézkedések közepette zajlik Putyin látogatása, a helyszíneket és környéküket lezárták, több helyen leállították a forgalmat, még a csatornafedőket is lehegesztették.

(Fotók: MTI)

Hirdetés