Azért, hogy a Bálint-nap ne fulladjon giccsbe

A Google művészi csókokat digitalizált, amelyeken most elképesztő felbontásban legeltethetjük a szemünket.
Hirdetés

A Google saját kulturális intézete, a Google Cultural Institute szerelmes témájú képzőművészeti alkotásokkal bővítette online képtárát. 

Ha már amúgy is a Google-ön keresünk ma szerelmes idézeteket, leveleket, szívformákat és recepteket, a keresőóriás beszáll a találati oldalon folyó kultúrharcba, és azzal ünnepli a Bálint-napot, hogy híres műalkotásokat tesz szerelemre áhítozó szemünk elé.
 
Lementeni nem, csak részletekbe menően nézegetni, összehasonlítgatni, saját galériát kialakítani lehet Gustav Klimt, Anh Chang Hong vagy Rodin csókjának digitális változatából. Annyira részletekbe menően, hogy jól lehet látni az ecsetvonásokat vagy a vászon szövését, és közben rengeteg információhoz is jutunk az épp nézegetett képről. 
 
Az egész gyűjtemény olyan, mintha a Google Earth-öt ráeresztenénk a világ legtutibb művészeti galériájára, amelyik összevásárolta volna a legjobb szerelmesképeket a van Gogh-ot, Goyát, Munch-ot kiállító londoni, párizsi, barcelonai múzeumokból.
 
Itt lehet szép szerelmesképeket nézegetni gigafelbontásban.
 
A Google Cultural Institute online platform 2011-ben indult, „kiállításai” vilgátörténelmi eseményeket, témákat fednek le a 20. századból, de barangolni lehet a világ leghíresebb művészeti múzeumaiban is. A fenti videó eligazít, hogyan használjuk ezt az online felületet.
 

Hirdetés