Gyűlnek az Udrea ellen felhozott korrupciós vádak

Dinu Pescariu üzletember azt állítja, hogy 500 ezer eurót fizetett ki Elena Udreanak az „igazságszolgáltatással adódó problémáinak” elintézése érdekében.
Hirdetés

A Microsoft-ügyben érintett Dinu Pescariu üzletembernek „köszönheti” Elena Udrea, hogy a Korrupcióellenes Ügyészség egy második előzetes letartóztatási kérelmet is kibocsátott a nevére. Az ügyészekkel együttműködő üzletember, Udrea volt férjének egykori üzlettársa ugyanis azt állítja, hogy a politikusnő 500 ezer eurórért intézte el neki az igazságszolgáltatással adódó problémáit.

Dinu Pescariu az ügyészek szerint 2013 júliusa és 2014 februárja között több részletben folyósította Udrea svájci bankszámlájára az 500 ezer eurót. A pénz kifizetését szemtanúk, banki kivonatok, és a házkutatás során lefoglalt feljegyzések is alátámasztják.

A többek között pénzmosással és vagyonnyilatkozatának meghamisításával vádolt Udrea a gyanú szerint tudott arról, hogy férje közvetítőként működött közre korrupciós ügyletekben, és ezért jelentős összegeket kapott, amelyeket többek között kölcsönnek álcázva próbált eltüntetni.

A képviselőház egyébként csütörtökön dönt a Népi Mozgalom Pártja elnökének mentelmi jogának eltörléséről, csak ezután tartóztathatják le.

Fotó: Mediafax

Hirdetés