Nagyvárad az okostelefonokra költözött

Nagyváradnak is van immár ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazása. Egyelőre csak román és angol nyelven érhető el, de lesz magyar változata is – ígérik az illetékesek.
Hirdetés

Az önkormányzat megrendelésére egy helyi programozó cég készítette el Nagyvárad mobilapplikációját, mely nagyban megkönnyíti az ide látogatók könnyebb eligazodását, ugyanakkor hasznos lehet az itt élők számára is. Az Oradea City App Android és IOS operációs rendszerekben működik, és a Google Playről és az App Storeról ingyenesen letölthető.

Hasznos információkat tartalmaz Nagyváradról és Félixfürdőről, például könnyedén kideríthető a segítségével, hogy hol vannak a városban patikák, kórházak, hotelek, éttermek, turisztikai látnivalók, milyen útvonalon közelíthetőek ezek meg. Amennyiben a felhasználó megadja tartózkodási helyét, az alkalmazás útvonal-tervet készít oda, ahova az illető szeretne eljutni. Az alkalmazással ugyanakkor pillanatok alatt lehet parkolójegyet, és busz- vagy villamosjegyeket váltani.

Fontos eleme az applikációnak az eseménynaptár, ahova a rendezvényszervezők felölthetik saját eseményük hírét és leírását. Ennek köszönhetően a felhasználók beállíthatják, hogy értesítést kapjanak a városban megszervezendő eseményekről. Az alkalmazás egyelőre csak román és angol nyelven működik, de március végére elkészül annak magyar nyelvű változata is. Reméljük, nem a Google Translate fog fordítani, ahogyan az utcanévtáblák esetében történt. 

Androidosok ide, iOS-t használók pedig ide kattintsatok az applikációért.

Hirdetés