Suceavára költözik az év sörpere

A legfelső bíróság szerint sem tudnak pártatlanul dönteni a marosvásárhelyi bírák. Vajon Suceaván lehet Igazi Csíki Sört kapni?
Hirdetés

Jóváhagyta a bukaresti legfelsőbb bíróság pénteken az Igazi Csíki Sör gyártójával pereskedő Heineken peráthelyezési kérését – írja a Krónika. A Heineken alapfokon elvesztette a szellemi tulajdon megsértése, illojális konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység vádjával indított pert, de fellebbezett a marosvásárhelyi táblabíróságra. 

A Heineken szerint a csíkszentsimoni sörgyár termékét úgy nevezte el, hogy az nagyon hasonlít a holland gyökerű multi csíkszeredai üzemében palackozott Ciuc sörének nevéhez. 
 
Közben identitásbeli küzdelme kétfrontosra bővült: a a Csíki Sör Manufaktúrát övező szimpátiára és a sajtó hangulatkeltésére hivatkozva a Heineken kérte a per áthelyezését. A bukaresti Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott kérésében azonban „úgynevezett” Székelyföldnek nevezte a régiót, derítette ki a Krónika, mire az Igazi Csíki Sörből identitáskérdést csináló fogyasztók bojkottot hirdettek a Heineken termékeire.
 
A Heineken erre kétnyelvű közleménnyel válaszolt, amelyben elismeri Székelyföld létét, és tiszteletéről biztosítja a régió lakóit.

 

Kép: részlet az Igazi Csíki Sör reklámfilmjéből. Amely miatt még nem indult szellemi tulajdonlopásos per.

 

Hirdetés