40 oldalban jelentették fel Mezei Jánost

Ártatlannak vallja magát Gyergyószentmiklós MPP-s polgármestere: ő csak aláírt egy papírt, mondja.
Hirdetés

„Nem loptam, nem csaltam, csak aláírtam egy dokumentumot” – jelentette ki szerdán Mezei János, Gyergyószentmiklós MPP-s polgármestere, aki szerint a kifogásolt iratot előtte jóváhagyta a hivatal földosztó bizottsága, a jogi és a kataszteri iroda, a város jegyzője, a tanácsosok kétharmada és a prefektúra.

Mezei elmondta, Virág Zsolt, egykori kampányfőnöke jelentette fel, írja a maszol.ro. Virág most a Monturist kft. ügyvezetője, Mezei január 17-én szerette volna rávenni, hogy mondjon fel, az erről szóló hangfelvétel is szerepel a feljelentésben, amely állítólag 40 oldal. Virág szerint Mezei megzsarolta, Mezei a sajtó előtt tagadta a zsarolás vádját.
 
Mezeit hivatali visszaéléssel és zsarolással gyanúsítja a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Az ügyészség szerint Mezei János 2013-ban polgármesteri minőségében egy olyan 400 négyzetméteres – a Gyilkos-tó partján álló – telek eladásáról kötött adásvételi szerződést egy céggel, amely nem volt eladható. A telek ugyanis a város apportját képezte a Budapest V. kerületével közösen létrehozott Monturist Kft.-ben.
 
Mezei szerint a telek eladható volt, a telekkönyvi kivonat alapján az a város tulajdona.
 
A polgármester szabadlábon védekezhet az ellene indított büntetőeljárásban, sőt polgármesteri feladatait is elláthatja, viszont folyamatos kapcsolatban kell lennie a rendőrséggel, és értesítenie a szerveket, ha elutazna. Az országot nem hagyhatja el.
 
Arról, hogy ő és családja hogyan élte meg a kedd hajnali razziát, és mit jelent ez a székelyföldi városnak, az alábbi linken olvashat bővebben.
 

Hirdetés