RMDSZ-es szenátor: „nem egészséges” beleavatkozni a frankválságba

A beavatkozás szerinte precedenst teremthet a magán és jogi személyek közötti szerződéses megállapodásokat illetően.
Hirdetés

Végh Sándor Szilágy megyei RMDSZ-es szenátor szerint „nem egészséges” a társadalom szempontjából, ha közigazgatásilag beleavatkoznak a svájci frank emelkedése miatt kialakult helyzet orvoslásába. Az Agerpresnek azt nyilatkozta, hogy a beavatkozás precedenst teremthet a magán és jogi személyek közötti szerződéses megállapodásokat illetően.

Véleménye szerint az RMDSZ törvénymódosító javaslatát kellene mihamarabb elfogadni a devizahitelesek helyzetének segítésére, mely jelenleg a Képviselőház, mint döntő ház előtt áll. Mindazonáltal az efféle adminisztratív beavatkozások nem egészségesek a társadalom és a szabad piac számára – magyarázta a szenátor.

Felhívta a figyelmet, hogy volt már arra példa, hogy a dollár jelentősen emelkedett a lejhez képest. 1997 elején még többeket érintett a dollár árfolyamának megduplázódása, mégsem volt ekkora megbotránkozás, mint a svájci frank esetében jelenleg van. A jövőben az állampolgároknak jobban fel kell mérniük, milyen előnyökkel és kockázatokkal járnak a devizahitelek – vélekedett.

Fotó: Facebook.com 

 

Hirdetés