Tovább habzik a Csíki Sör körüli botrány

Nem bízik a marosvásárhelyi táblabíróság objektivitásában, ezért áthelyezést kér a Csíki Sör Manufaktúra ellen indított perben a Heineken.
Hirdetés

A magyar sajtó miatt túl népszerű az Igazi Csíki Sör, a Heineken pedig nem bízik a marosvásárhelyi táblabíróság pártatlanságában a Heineken. A Krónika információi szerint ez az oka annak, hogy a holland multinacionális vállalat múlt héten peráthelyezést indítványozott a bukaresti legfelsőbb bíróságnál. A legfelsőbb bíróság felfüggesztette a per tárgyalását, az áthelyezési kérelem tárgyában pedig január 30-ára tűzött ki tárgyalási fordulót.

Mint ismeretes, a botrány tavaly év végén robbant ki, amikor is a Heineken Románia szellemi tulajdon megsértése, illojális konkurencia és tisztességtelen kereskedelmi tevékenység vádjával pert indított az Igazi Csíki Sör ellen. Azt követelték, hogy tiltsák be a csíkszentsimoni sörgyár működését, mert az ott palackozott sör neve hasonlít a Heineken Románia által előállított Ciucéhoz. Emellett a gyártósor és az áru elkobozását és egy garanciaalap létrehozását is kezdeményezték, hogy biztosan megkapják a követelt kártérítést.

A Krónika birtokába került peráthelyezési kérelemhez a holland multi csatolta a magyar sajtóban megjelent hírközlések román fordítását, sőt még az olvasók hozzászólásait is, melyek szerinte igazolják, hogy a székely termékek védelmezője és népszerűsítőjeként fellépő Igazi Csíki Sör szándékosan gyakorolt nyomást a bírákra. Ezekben a sajtómegjelenésekben a Heinekennel szemben kritikus hangvételben írtak az újságírók – véli a holland cég, melynek azzal is baja van, hogy a manufaktúra az „úgynevezett Székelyföldön” tevékenykedő helyi termelőként tünteti fel magát. 

Fotó: facebook.com/csikisormanufaktura

Hirdetés