Többnyelvű ifjúsági fővárost akar a Share Föderáció

Ennek szellemében magyar közösségért és kisebbségi közösségekért felelős alelnököket választottak.
Hirdetés

A többnyelvűség szempontjából nem indult túl szerencsésen a Kolozsvár – Európa Ifjúsági Fővárosa projekt: a szilveszteri utcabál feltűnően egynyelvűre sikeredett, nemcsak a magyar, de az angol nyelvű kommunikáció is kimaradt az ünnepi újévköszöntőből. Több magyar ifjúsági szervezet közös közleményben hívta fel a figyelmet a mulasztásra.

Az ifjúsági főváros programjainak koordinálásáért felelős Share Föderáció igyekszik kiköszörülni a csorbát: szerdai közgyűlésén egyhangúlag fogadta el azt a határozatot, amely megerősíti a Föderáció elkötelezettségét a többnyelvűség mellett.

A határozat pontszerűen tartalmazza a többnyelvűség prioritását a projektben és a Föderáció szándékát, hogy proaktívan vegyen részt a többnyelvűség kivitelezésében. Továbbá megbízza a koordinációs irodát, hogy ennek értelmében biztosítsa a többnyelvűség megvalósulását a kommunikációs stratégiában, az arculati kézikönyvben, és a partnerekkel való kapcsolatokban is tartsák szem előtt. 

Mihaela Savin, a szervezet főtitkára hangsúlyozta, hogy a Föderáció kiemelt partnere, a Román Kereskedelmi Bank (BCR) nyitott a többnyelvűségre, és hogy a Day 15 nevű program első számába is integrálni tudják ezt a komponenst.
 
Az elvi jellegű állásfoglaláson kívül azonban a Share a gyakorlatban is demonstrálja a probléma iránti érzékenységüket: a két szabadon lévő alelnöki poszt egyikére Borzási Saroltát választották, magyar közösségért felelős alelnöknek. A kisebbségi közösségekért felelős alelnök pedig Dan Petaca lett.

Hirdetés