Szatmárban termeszt gyümölcsöt az egykori SRI-vezér

Egy tisztességben megőszült román (?) főtitkosszolgának is el kell foglalnia magát valamivel nyugdíjas napjaiban.
Hirdetés

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori vezetője, a 74 éves Virgil Măgureanu szülőfalujában, a Szatmár megyei Hadadgyőrteleken telepedett le, ahol sikeres mezőgazdasági vállalkozást vezet. Măgureanu teljes titokban telepített gyümölcsöst, és megalapította az Afinul (Áfonya) elnevezést viselő, erdei gyümölcsöket feldolgozó üzemet.

A gyümölcsös területét évről évre növelte úgy, hogy közben felvásárolta a szomszédos földterületeket, jelenleg a 10 hektáros gyümölcsösbe többfajta gyümölcsfát telepített, emellett 6,5 hektáron áfonyát termeszt. Az Afinul gyár 3800 négyzetméteren fekszik, a berendezést Kínából szerezték be. A gyár értéke 21 millió lejre tehető, 50 százalékban európai uniós finanszírozással hozták létre.

Amúgy, aki nem tudná: Măgureanu Asztalos Imre néven született 1941-ben, és 1969-ben a Bukaresti Tudományegyetem filozófia szakán végzett. 1978-ban doktorált, szakterülete a politikatudomány. 1969 és 1989 között a bukaresti Ștefan Gheorghiu akadémián oktatott pszichoszociológiát. A szeku 1972-ben szervezte be, majd hamarosan a külügyi hírszerzés tisztje lett.
 

Hirdetés