Nem győznek elegendő Igazi Csíki Sört gyártani

Várólistára iratkoznak a vásárlók. A tulajdonos új gyár építését fontolgatja.
Hirdetés

Akkora a kereslet az Igazi Csíki Sör iránt, hogy a csíkszentsimoni cég nem tud eleget gyártani belőle. A vásárlók várólistákra iratkoznak a boltokban, hogy sörhöz jussanak, de a gyár nem emeli a kapacitást, hogy megőrizhesse a minőséget.

Lénárd András, a Csíki Sör Manufaktúra többségi tulajdonosa azt mondja, jelenleg havonta 400 ezer liter sört képeset gyártani, a kereslet azonban ennél jóval nagyobb. Nem csak a Székelyföldön, hanem Brassótól Temesvárig és Nagyváradig, még Magyarországról is megkeresték rendelésekkel. A termelés növeléséhez új gyárat kellene építeni, ennek lehetőségét jelenleg mérlegelik.

Lénárd szerint továbbra is manufaktúraként szeretnének működni, nem akarnak multinacionális technológiát bevezetni. Noha a recept és az összetevők ugyanazok, a kézműves jellegű gyártás miatt van eltérés a különböző főzetek között, ugyanis nem minden gyártási folyamat automatizált.

A Csíki Sör Manufaktúra két terméket gyárt: az Igazi Csíki Sört félliteres üvegpalackban, és a Székely sört, amit pillepalackban forgalmaznak.
 

Hirdetés