Az Európai Parlament elutasította az autonómia-petíciót

Formai hibára hivatkoznak.
Hirdetés

Az Európai Parlament petíciós bizottsága (PETI) román nyelven válaszolt az Autonomy for Transylvania Facebook-oldal által indított, Erdély autonómiáját kérő petícióra – közölte Facebook-oldalán Fancsali Ernő, a petíció kezdeményezője. A petíciót elutasították, formai okokra hivatkozva, állítólag nem volt teljes a címzés.

Fancsali azt állítja, mindenben az előírtaknak megfelelően cselekedett, és kizártnak tartja, hogy a címzés ne lett volna teljes. Épp ezért elküldi még egyszer a petíciót és magyarázatot kér.

Mint arról korábban beszámoltunk,  az Autonomy for Transylvania Facebook-oldal által indított, Erdély autonómiáját kérő petíció szövegét elküldték az Európai Parlament petíciós bizottságának. A háromnyelvű (román, magyar, francia) mellé csatolták az eddigi aláírásokat is. Céljuk az erdélyi autonómiatörekvések európai visszhangjának erősítése, a történelmi régiók önrendelkezési jogának napirenden tartása – írta akkori közleményében Fancsali Ernő, a petíció kezdeményezője. Ezért fordultak az Európai Unió legnagyobb legitimitású intézményéhez, a Parlamenthez.

A petíciót továbbra is alá lehet írni, ezen a linken.
 

Kép forrása: Autonomy for Transylvania Facebook-oldal

Hirdetés