Levizsgáztak a líceumok: bukaresti a legjobb az országban

A felvételi jegy, az érettségi átlag, illetve a tantárgyolimpiákon elért eredmények alapján idén is rangsorolta a hazai tanintézményeket az admitereliceu.ro. A te volt sulid hányadik a listán?
Hirdetés

Az 1148 oktatási intézmény közül ez élvonalban alig találunk magyar nyelvű iskolákat, de az erdélyi iskolák sem dicsekedhetnek kiemelkedő teljesítménnyel. A top 10-ben csupán két erdélyi középiskola szerepel. Az országos listavezető idén is a fővárosi Sfântul Sava Főgimnázium, Erdély legjobb középiskolája pedig a kolozsvári Emil Racoviță Főgimnázium, melynek mutatói a negyedik helyre voltak elegendőek. Az erdélyi iskolák közül a második legjobb a brassói Andrei Șaguna Főgimnázium, a harmadik pedig a kolozsvári Nicolae Bălcescu Elméleti Líceum – összesít a Maszol.ro.

Az ország legjobb magyar középiskolája a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum, mely országos szinten a 88. helyre került. A 118. helyen a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium, a 120. helyen pedig a csíkszeredai Márton Áron Elméleti Líceum áll az országos rangsorolásban. A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium a 166., az ugyancsak kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum pedig a 198.

Ha kíváncsi vagy, hogy a te sulid hányadik a ranglistán, az alábbi linken ellenőrizheted. 

Fotó: Wikipedia

 

Hirdetés