Tovább kétnyelvűsödnek a vásárhelyi utcák

Persze ezúttal sem a magyar jogkövetelésekre mérsékelten érzékeny önkormányzat jóvoltából.
Hirdetés

Több kétnyelvű utcanévtábla is kikerült a napokban Marosvásárhelyen. A Kétnyelvű utcanévtáblákat Marosvásárhelyen civil érdekérvényesítő csoport november közepén sajtókampányba fogott, amelynek keretében tudatták a lakossággal: az igénylőknek ingyen készíttetnek kétnyelvű utcanévtáblákat.

Barabás Miklós, a csoport szóvivője elmondta, a napilapokban, rádióban közölt hirdetést olvasva, hallva többen is éltek a lehetőséggel. A civilek az elmúlt napokban összesen tizenöt utcanévtáblát szereltek fel, többek között a Harcsa, Kalapács, Szamos, Gyöngyvirág és Szabadság utcában, de érkezett igénylés az 1848-as sugárúton, illetve a Vársétányon lakóktól is.

Barabás Miklós azt mondja, úgy tűnik, Dorin Florea polgármester és a bizalmi köre semmi áron nem szeretné kihelyeztetni a kétnyelvű utcanévtáblákat. „Ezzel a kezdeményezésünkkel is nyomást próbálunk gyakorolni a hatóságokra. Mivel a táblák kihelyezése eddig elmaradt, a marosvásárhelyi, főként idős emberek vették kézbe a dolgot, akik nagyon örvendtek ennek a lehetőségnek” – fogalmazott Barabás.

Azok a lakosok, akik felszereltették a táblákat, egyébként azért tehették meg, mert nem létezik semmilyen erre vonatkozó tiltás.

Kép: hirado.hu
 

Hirdetés