Húsz településen okoz gondot a havazás

Ezekben akadozik a víz- vagy az áramellátás. Vonatokat töröltek, Buzău megyében az összes utat lezárták, Konstanca megyében vörösre váltott a széllökések miatti riasztás.
Hirdetés

Huszonöt megyéről 15-re korlátozta az Országos Meteorológiai Hatóság a havazás miatti sárga kódos riasztást hétfő este hatig, viszont az ország dél-keleti részében annyi hó esett, hogy az állami vasútvállalat 35 járatot törölt. 

Ezek a járatok Bukarest, Konstanca, Galac és Buzău között közlekednek, illetve ma, december 29-én nem. Hogy konkrétan melyek, arról itt és itt lehet tájékozódni. Az ezekre váltott jegyek árát a vállalat visszafizeti.
 
A CFR tájékoztatása szerint a bukaresti, konstancai és galaci regionális igazgatóságokhoz tartozó vasútvonalakon a havat ekékkel takarítják el. Négy vonat menet közben állt le, egy a felsővezeték elszakadása miatt, a többiek amiatt, hogy meg kellett takarítani a síneket és a váltókat.
 
Az A2-es jelzésű autópálya Bukarest-Feteşti közötti szakaszát teljesen lezárták, Buzău, Brăila és Vrancea megyében pedig az összes, országos rangú közutat. Délben lezárták a Nagyszeben és Pöltinis hegyi üdülő közötti utat, hogy könnyebben tudják megtakarítani, de ezt a rengeteg hó és az erős szél okozta hóátfújás nehezíti – közölte a Szeben megyei rendőrség, amely szerint senki nem rekedt az úton.
 
Hargita megyében délben oldották fel a 7,5 tonnánál nehezebb járművekre bevezetett közlekedési tilalmat Udvarhely és Csíkszereda, valamint Csíkszereda és Gyimesfelsőlok között, és Konstanca megyében is kora délutánig volt érvényben a 70 km/órát meghaladó széllökések miatti vörös kódos riasztás.
 
12 megyében összesen 20 településen okoz gondot a havazás és a szélvihar főleg a víz- és áramellátásban – jelentette délben a belügyminisztérium, Erdélyben egyedül Hunyad megye érintett. 

Hirdetés