Kiknek hozott az angyal belépőt a Rembrandt-kiállításra?

Eredményt hirdetünk a Szépművészeti Múzeummal közös nyereményjátékunkon.
Hirdetés

Három hete hirdettük meg azt a nyereményjátékot, amelynek keretében belépőket lehetett nyerni a budapesti Szépművészeti Múzeum hatalmas sikernek örvendő, Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállítására. A nagyszabású tárlaton csaknem 100 festő mintegy 180 remekműve segít megismerni az európai kultúra egyik virágkorának számító korszakot. A tárlat 2015. február 15-ig látogatható. 

Olvasóinknak mindössze egy kérdésre kellett helyesen válaszolniuk:
 
Ki volt az a delfti születésű festőzseni, akinek 38 darabos életművéből három festményt is – a Geográfus című Frankfurtból, az Asztronómus a párizsi Louvre-ból, A katolikus hit allegóriája című pedig a New York-i Metropolitan Museumból érkezett Budapestre – megcsodálhatnak a látogatók a kiállításon? 

A helyes válasz: Johannes (Jan vagy Johan) Vermeer. 

A Szépművészeti Múzeum jóvoltából 6 darab kétszemélyes meghívót tudunk szétosztani. A belépőket – amelyeket a rajtuk szereplő útmutatásoknak megfelelően kell „élesíteni” – e-mailben küldjük el a szerencséseknek.
 
A beérkezett érvényes megfejtések közül online sorsoltuk ki a nyerteseket, a random.org oldal segítségével. Íme az eredmény:
 
 
A belépőket tehát a véletlenszerűen összeállt lista első hat helyezettje nyerte, név szerint: Ráduly Edit, Kercsó Margit, Kedves Regina, Kovács László, Székely Tünde és Szigeti Ildikó.
 
Gratulálunk nekik és boldog ünnepeket kívánunk!
 
Képünkön Vermeer A katolikus hit allegóriája című festményének részlete látható

Hirdetés