Ami ígéret volt, ígéret maradt

Nem futja a szatmárnémeti terelőútra a kormány büdzséjéből, elégedetlenkedik az RMDSZ.
Hirdetés

Kilenc évvel a megvalósíthatósági tanulmány és a műszaki dokumentáció elkészítése után Szatmárnémetinek még mindig nincs elkerülő útja. Pedig nincs olyan hatalmon lévő politikus, aki nem ígérte volna meg legalább egyszer a szatmáriaknak az új hidat és terelőutat. Az RMDSZ is elégedetlen a koalíciós partnerek beváltatlan ígéreteivel, sajtótájékoztatón keveselték a Szatmár megyei beruházások támogatására szánt költségvetési összegeket.

Pataki Csaba szenátor ismét elmondta: 2015-ben sem valószínű, hogy elkezdődik az utóbbi két év választási kampányai során számtalanszor megígért szatmárnémeti terelőút megépítése – írja a Krónika. A célra ugyanis mindössze 2 millió lejt szán a kormány, ez pedig a hatástanulmány elkészítésére sem elegendő, nemhogy konkrét munkálatok finanszírozására futná belőle.

Erdei D. István és Kereskényi Gábor képviselők ugyanakkor örülnek, hogy a törvényszék épületének felújítására és a nagykárolyi terelőútra pénzt fordít a kormány. 

A Szamos-hidat és vasúti felüljárót is magába foglaló terelőút munkálatainak rövid időn belüli elkezdését Ovidiu Silaghi közlekedési miniszteren kívül Victor Ponta miniszterelnök is több ízben megígérte a választásokat megelőzően. 

Az eredetileg a Nyíregyháza–Szatmárnémeti–Nagybánya gyorsforgalmi út tervéhez kapcsolódó elkerülő út egyébként azért vált önálló projektté, mert a Megyei Tanács úgy gondolta, hogy így könnyebben szereznek rá finanszírozást.

Hirdetés