Berobbant egy lakás Marosvásárhelyen

Gázrobbanás történt Marosvásárhely egyik lakótelepének tömbházában szombaton reggel. Két személy, köztük egy kiskorú megsérült, ötven személyt kellett evakuálni.
Hirdetés

A meggyesfalvi lakótelep Nagydisznód (Cisnădie) utcájában, az egyik tömbház negyedik emeletén, ismeretlen okokból történt a gázrobbanás. Négy sérültet szállítottak kórházba: az érintett lakásban lakó 50 éves asszonyt, és tízéves gyermekét súlyosabb sérülésekkel, illetve két szomszédot pánikrohammal. Állapotuk stabil.

A tűzoltóság szóvivője, Mihai Gagyi hadnagy a Székelyhonnak elmondta: a robbanás tüzet nem okozott, ám szinte teljes egészében romba döntötte a negyedik emeleti lakást, és károk keletkeztek több szomszédos lakásban is. A tűzoltók elrendelték a tömbház teljes kiürítését. Mintegy ötven személy kellett bizonytalan időre elhagynia a lakását. A városháza szóvivője, Aurel Trif azt nyilatkozta, szükség esetén szállást biztosítanak a károsultaknak.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozhatta a robbanást, de több szakértő is vizsgálja az okokat, s csak akkor térhetnek vissza a lakók, ha biztosan megállapítható, hogy nem áll fenn hasonló robbanás veszélye.

Fotó: Székelyhon

Hirdetés